Доба в зоні ООС: двоє військових загинули, троє травмовані

20 липня 09:25

Бойовики 26 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил.

 

У Донбасі за минулу добу, 19 липня, бойовики російсько-окупаційних військ 26 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, 11 разів застосовуючи заборонені мінськими угодами артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 і 82-мм, повідомили у пресцентрі штабу ООС.

У результаті обстрілу двоє українських військовослужбовців загинули і троє отримали бойове травмування.

Позиції Об'єднаних сил обстрілювали в районі Широкиного, Богданівки, Мар'їнки, Талаківки, Тарамчука, Гнутового, Новотроїцького, Березового, Красногорівки, Чермалика, Авдіївки, Новогнатівки, Пищевика, Кримського, Південного, Новолуганського, Луганського, Щастя.

За даними української розвідки в п'ятницю двох бойовиків поранили.

З початку поточної доби, 20 липня, бойовики п'ять разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: у районі Гранітного, Лебединського, Щастя, Нижньотеплого.

Як повідомлялося, 17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "літнього перемир'я" з опівночі 21 липня, а також обговорили підготовку до обміну утримуваними особами.

Перед цим вони 19 червня та 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів у зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".