Доба в ООС: бойовики тричі відкривали вогонь з мінометів, у ЗСУ без втрат

11 лютого 08:40

Українські військові придушували ворожі провокації з чергових вогневих засобів, одного окупанта знищили, двох поранили.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 10 лютого, дев'ять разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, з них тричі – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" Збройних сил України терористи гатили по захисниках Авдіївки з мінометів калібру 120 мм і станкових протитанкових гранатометів, Гнутового – калібру 82 мм.

Позиції українських військових поблизу Опитного потрапили від ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, Красногорівки – лише стрілецької зброї.

У смузі дій ОТУ "Північ" окупанти двічі обстріляли опорні пункти Об'єднаних сил у районі Південного з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Оборонців Кримського накривали вогнем з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, Старого Айдару – з великокаліберних кулеметів. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики гатили по позиціях ЗСУ у районі Світлодарська.

Військовослужбовці Об'єднаних сил придушували вогневі провокації противника з чергових вогневих засобів. Українські військові продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Вночі 11 лютого бандформування вогонь по позиціях ЗСУ не відкривали. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі одного окупанта знищено, ще двох поранено.

Нагадаємо, напередодні бойовики знизили вогневу активність на сході України, однак не припинили обстріли позицій Об'єднаних сил, зокрема із заборонених мінометів і піхотного озброєння.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим припинення вогню в Донбасі з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".