Доба в Донбасі минула без втрат для українських військових – штаб ООС

24 сiчня 08:30

Бойовики один раз відкривали вогонь по захисниках Авдіївки, заборонене озброєння не застосовували.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 23 січня, один раз обстріляли позиції українських військових в Донбасі, заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" Збройних сил України терористи гатили по захисниках Авдіївки з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Військовослужбовці Об'єднаних сил придушували вогневі провокації противника з чергових вогневих засобів. Українські військові продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Вночі 24 січня бандформування вогонь по позиціях ЗСУ не відкривали. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі знищено трьох окупантів.

Нагадаємо, під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим припинення вогню в Донбасі з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня 2018 року, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".