Доба в Донбасі: бойовики здійснили 22 обстріли, один військовий загинув

14 вересня 09:21

Один український військовий загинув і ще семеро отримали поранення під час виконання бойових завдань.

 

На сході України за минулу добу, 13 вересня, бойовики російсько-окупаційних військ 22 рази порушили режим припинення вогню. Як повідомляють у пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил (ООС), один український військовий загинув і ще семеро отримали поранення під час виконання бойових завдань.

Противник обстрілював українські позиції, зокрема, із заборонених Мінськими угодами калібрів зброї - мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Обстріли відбувалися неподалік Новотроїцького, Мар'їнки, Талаківки, Авдіївки, Опитного, Верхньоторецького, Водяного, Пищевика, Гнутового, Майорська, Новгородського, Новолуганського, Хутора Вільного.

З метою нанесення максимальної шкоди противник застосував кілька безпілотних літальних апаратів, один із підвісом, для скидання гранатометних пострілів.

Як повідомлялося, учасники ТКГ у Мінську погодили початок "хлібного перемир'я" з опівночі 21 липня. Першого дня перемир'я бойовики обстріляли позиції ЗСУ із БМП, і двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців. Загалом за час перемир'я в зоні ООС загинули 15 українських військовослужбовців.

Про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".