Доба в АТО: 52 ворожих обстріли, один загиблий і п'ятеро поранених українських захисників

17 квiтня 08:49

На луганському напрямку терористи застосовували артилерію калібрів 152 і 122 мм.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 16 квітня, 52 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Терористи й надалі застосовують для ведення вогню заборонене Мінськими угодами озброєння.

На луганському напрямку окупанти накривали артилерійським вогнем калібрів 152 і 122 мм, мінометним вогнем калібру 82 мм і вогнем з гранатометів позиції українських військових поблизу Зайцевого. А з озброєння БМП і гранатометів гатили по укріпленнях бійців ЗСУ під Луганським. Під обстріл з гранатометів потрапили позиції сил АТО неподалік Кримського, а великокаліберних кулеметів - Станиці Луганської і Новолуганського.

На донецькому напрямку вогнем із мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів бандформування накривали оборонців Пісків. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї вони відкривали вогонь у районі Водяного, Мар'їнки, Верхньоторецького, Авдіївки, шахти "Бутівки", Гнутового, Кам'янки, Новотроїцького та Широкиного.

Бронетранспортери бойовики застосовували по укріпленнях українських військових неподалік Водяного, озброєння БМП –Талаківки та Гнутового. З великокаліберних кулеметів терористи обстріляли бійців ЗСУ в районі Лебединського, Мар'їнки, Талаківки, Пищевика та Павлополя. А зі стрілецької зброї - захисників Невельського, Опитного, Лебединського, Гнутового і Талаківки. З цієї ж зброї терористи гатили по укріпленнях сил АТО поблизу Невельського, Опитного, Лебединського, Гнутового і Талаківки. У районі Широкиного працювали ворожі снайпери.

Нагадаємо, напередодні окупанти 22 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Втрат у лавах сил АТО не було.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.