До України прибули 35 американських позашляховиків Humvee для ЗСУ

15 квiтня 21:29

США направили позашляховики Humvee до України в рамках військової допомоги.

 

У порту Одеси розвантажили 35 військових позашляховиків Humvee, що прибули зі США. Автомобілі надано Україні Сполученими Штатами Америки в рамках військової допомоги. У партії 20 броньованих і 15 санітарних автомобілів, повідомляє прес-служба посольства України в США.

У посольстві нагадали, що автомобілі будуть спрямовані до Збройних сил України. Партія позашляховиків було оплачено з коштів бюджету Пентагону, виділених на військову допомогу Україні.

Протягом 2019 року очікуються поставки нових партій американської військової техніки: обладнання артилерійської розвідки, засобів зв'язку, радіоелектронної боротьби, приладів нічного бачення, медичного обладнання, мобільної багатофункціональної техніки і летального озброєння оборонного характеру.

"Дякуємо нашим американським партнерам за послідовну підтримку і практичну допомогу, що зберігає життя українських воїнів на передовій і посилює військові можливості України", - йдеться в заяві українського посольства, опублікованій увечері в понеділок, 15 квітня.

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки підрахували, що з 2014 року США виділили на військову допомогу Україні понад 1,3 млрд доларів.

Зазначимо, Пентагон запросив до 250 мільйонів доларів у 2020 році на військову допомогу Україні. У лютому 2019 року президент США Дональд Трамп збільшив допомогу Україні до 700 мільйонів доларів.

З початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військово-технічної допомоги.