До сьогоднішнього розстрілу мітингувальників може мати відношення підрозділ "Альфа" СБУ

20 лютого 18:11

За даними джерела, снайпери з початку лютого живуть на території Кабміну. Іноді вони вибираються в місто на джипах з тонованими стеклами.

 

Група снайперів, які стріляли по протестуючих на Майдані 20 лютого, близько трьох тижнів проживає на території Кабінету міністрів. Про це ZN.UA повідомило джерело в КМ.

"Групу з 10-12 чоловік розмістили в двоповерховому приміщенні, що знаходиться у внутрішньому дворі Кабміну. Члени групи були одягнені в однакову чорну уніформу, мають при собі снайперські гвинтівки, однотипні рюкзаки і захисні окуляри. Військових постійно супроводжували два джипи з тонованими стеклами - чорний "Мерседес-кубик" і срібляста "Тойота Лендкрузер" (реєстраційний номер АА 6623 МА)", - повідомив співрозмовник ZN.UA.

Джерело стверджує, що саме на цих машинах снайпери періодично виїжджали з території Кабміну в місто. Джерело повідомляє, що неодноразово бачив, як спецназівці вивантажували і завантажували в автомобілі снайперські гвинтівки, бронежилети і рюкзаки.

"20 лютого в 8:45 ранку вся група швидко покинула територію Кабміну і побігла у напрямку до клубу КМ. При собі спецназівці мали снайперські гвинтівки. Їх супроводжував позашляховик (марку розглянути не встиг), який до цих пір на території Кабміну не з'являвся".

Як вдалося встановити ZN.UA, машину "Тойоту Лендкрузер" з номерами АА 6623 МА неодноразово бачили припаркованої біля будівлі Управління "А" Центру спеціальних операцій Служби безпеки України, більш відомого під назвою спецпідрозділ "Альфа". Воно розташоване в Києві в т.зв. "Поліцейському садку". В базі даних ДАІ цей номерний знак не значиться. Однак ZN.UA має фотографією цієї машини, зробленої в травні 2013 року. По всій очевидності, автомобіль використовується кимось з керівників "Альфи", оскільки припаркований на місці, де мають право паркуватися працівники управління, що займають керівні посади у цій структурі.

Як відомо, в районі 9 годин ранку 20 лютого почався інтенсивний снайперський обстріл протестуючих на Майдані. Точна кількість загиблих невідома, однак, за словами одного з медиків, які працювали на Майдані, сьогодні загинуло від 70 до 100 протестувальників. "Майже все - від кульових поранень у голову, шию і груди".

Як стало відомо ZN.UA, на озброєнні снайперів управління "А" знаходяться далекобійні гвинтівки британського виробництва, що дозволяють вражати цілі на відстані до 2000 метрів. Першу партію такої зброї закупив тепер уже колишній начальник "А" СБУ генерал Бірсан. !zn