До контрабанди сигарет в Закарпатті причетні всі сторони конфлікту в Мукачевому - Найєм

12 липня 01:17

Зі слів депутата, прибуток від контрабанди із Закарпаття в Німеччину та Італію "зашкалює".

 

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм заявив, що, за інформацією місцевих жителів, до контрабанди сигарет в Закарпатті причетні всі сторони конфлікту в Мукачевому.

"Про контрабанду в Закарпатській області. Основний продукт нелегального експорту - сигарети. Возять найдешевші, у Німеччину та Італію. Прибуток зашкалює. Приміром, фура сигарет, що виїхала з України і доїхала до Італії, приносить €470 тис. Це чистими, тобто з урахуванням хабарів на всіх митницях. В тиждень через "зеленку" виїжджає від 3 до 5 фур. За інформацією місцевих жителів, до контрабанди сигарет в області причетні всі сторони сьогоднішнього конфлікту. Одні займалися організацією, інші знімали данину за "дах", треті - забезпечували "дах". Причиною збройного протистояння стало банальне небажання однієї із сторін платити данину", – написав Найєм на своїй сторінці в Facebook.

Депутат відзначить, що вищесказане не виправдовує використання "Правим сектором" великокаліберної зброї на мирній території.

" Розслідувати доведеться все. Очевидно, про все було б правильно розпитати у Михайла Ланьо, Віктора Балоги, місцевої митниці та СБУ. Дмитру Ярошу і його підлеглим краще докладно і в деталях розповісти, з ким саме вони "боролися проти контрабанди", хто конкретно і через які прикордонні пункти вивозив вантажі. В іншому випадку, це означає, що вони знали, але мовчали; боролися, але домовлялися; не домовилися, вирішили стріляти. За всіма формальними ознаками це називається співучасть у злочині", – підсумував Найєм.

Про контрабанду в Закарпатській області. Основний продукт нелегального експорту - сигарети. Возять найдешевші, в Німеччину...

Posted by Mustafa Nayyem on 11 липня 2015 р.

Читайте також: "Правий сектор" підтвердив загибель двох його членів в результаті перестрілки в Мукачево

Раніше повідомлялося, що в Мукачевому вдень у суботу, 11 липня, сталася перестрілка, в результаті якої є поранені і загиблі.

За даними прокуратури Закарпатської області, в ході перестрілки в місті Мукачево постраждали 14 осіб: шість співробітників міліції, троє цивільних осіб та п'ятеро представників "Правого сектора".

Президент Петро Порошенко зажадав від правоохоронців "роззброїти і затримати злочинців".

Пресс-секретарь СБУ Елена Гитлянская сообщила, что силовыми структурами создан оперативный штаб по предотвращению преступных действий вооруженных лиц в Мукачево.

Прокуратура Закарпатської області почала розслідування за фактом створення злочинної організації і терористичного акту в Мукачевому.

Піздно ввечері 11 липня в Мукачевому оточені міліцією бійці "Правого сектора" озвучили свої вимоги.

Крім того, депутат Михайло Ланьо розповів свою версію подій у Мукачевому.

У Київі, а також Дніпропетровську, Мукачевому і Харкові активісти "Правого сектора" організували акції протесту.