"ДНР" погрожує Україні справою про геноцид у відповідь на справу СБУ про вибори

02 листопада 15:22

Захарченко зрозумів, що Україна "мабуть, не визнає ДНР" і загрожує кримінальною справою.

 

Так званий "прем'єр ДНР" Олександр Захарченко заявив у неділю, що в республіці заведуть кримінальну справу про геноцид у відповідь на справу СБУ про "вибори".

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальну справу у зв'язку з проведенням виборів в самопроголошених Донецької та Луганської народних республіках.

"Якщо в СБУ відкрили кримінальну справу за фактом проведення виборів в ДНР, ми зі своєї сторони після виборів відкриємо кримінальну справу за фактом геноциду", - заявив Захарченко "Російській службі новин".

Читайте також: У "ДНР" заявили, що за їх "виборами" будуть слідкувати спостерігачі "АБСЕ"

Він також зазначив, що, якщо в СБУ відкрили кримінальну справу, "тоді, мабуть, ДНР вже не визнають". За його словами, на виборах настрій у людей святковий, висока явка на виборчих дільницях черги. "Вибір ми зробили, ми йдемо своїм шляхом, не збираємося згортати... Люди прийшли на вибори, незважаючи на обстріли. Якщо ми не боїмося обстрілів, то і не боїмося кримінальної справи. Нам все одно, що відкриває Київ, вони бісяться від свого безсилля, це навіть смішно", - сказав Захарченко.

Раніше він заявив, що передбачає можливість проведення переговорів з Києвом і що він розраховує, що Україна "мирно" здасть "ДНР" окуповані території.