Дітям без щеплення від кору заборонять відвідувати київські школи і садки

10 сiчня 17:11

У Києві введено профілактичні заходи з метою недопущення епідемії кору строком на 21 день.

 

У Києві вводяться профілактичні заходи щодо недопущення епідемії кору, у зв'язку з чим дітям без щеплення заборонять відвідувати школи та дитячі садочки, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу.

"Перш за все, в дитячих колективах необхідно провести перевірку дітей на наявність у них щеплень проти кору. Діти, у яких відсутні щеплення або відповідна довідка від лікаря, не будуть допущені до занять у шкільних та дошкільних навчальних закладах усіх форм власності. Звичайно ж, відповідні оголошення будуть попередньо розміщені в навчальних закладах", - цитує Поворозника прес-служба КМДА.

За його словами, це дозволить зменшити контакти між дітьми у можливий інкубаційний період і відповідно зменшити ймовірність захворювання в дитячих колективах.

Поворозник зазначив, що в столиці не оголошено карантин, а введені профілактичні заходи з метою недопущення епідемії кору попередньо строком на 21 день.

"Керівники установ отримали рекомендації щодо особливого режиму утримання приміщень: дотримання температурного режиму, регулярне провітрювання приміщень та вологе прибирання з застосуванням дезінфікуючих засобів. Крім того, рекомендується обмежити проведення спортивних і культурних масових заходів", - розповів чиновник.

Як повідомили в прес-службі, станом на 10 січня зареєстровано 61 випадок захворювання на кір, з них 49 випадків серед дітей. За попередніми даними, майже всі хворі не мали щеплення проти кору через відмову. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 13 випадків, серед школярів - 22 випадки. Також зареєстровано 1 випадок захворювання у вчителя початкової школи.