Дитсади, готелі, пляжі та кладовища: в КМДА розповіли про послаблення 1 червня

23 травня 14:24

Рішення про відновлення роботи ТЦ прийматимуть окремо.

 

В рамках послаблення карантинних заходів у Києві 1 червня відновлять роботу дитячі садочки, готелі, відкриються пляжі та кладовища. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

"Готуються до відкриття з 1 червня дитячі садки та школи для 11-х класів - для здачі ЗНО. Заклади професійної, технічної та вищої освіти запрацюють для випускників та абітурієнтів", - заявив Пантелєєв.

Чиновник розповів, що 1 червня будуть працювати готелі, але це не стосується ресторанів на їх території.

"З 1 червня готуються відкритися дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні комплекси, фітнес-зали, але без роботи басейнів. І пляжі, зони відпочинку - також запрацюють з 1 червня. […] Крім того, ми відкриємо для відвідування кладовища", - зазначив Пантелєєв.

За його словами, рішення про відновлення роботи ТЦ прийматимуть окремо. Це буде залежати від захворюваності.

Читайте також: Час звільнення від ілюзій

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України через пандемію COVID-19.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 22 квітня їх продовжили до 11 травня, а потім – до 22 травня, але вже в м'якішому варіанті. МОЗ рекомендує продовжити карантин як мінімум до 22 червня.

28 квітня Кабмін дозволив роботу продовольчих ринків за умови дотримання заходів безпеки для нерозповсюдження коронавіруса.

З п'ятниці, 22 травня, Україна переходить до адаптивної моделі карантину. Разом з тим, уряд послаблює загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони будуть діяти тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаєвої "День песця" і матеріалі експертів Українського інституту майбутнього "Прогноз збитків. Якими будуть економічні збитки України через пандемію коронавіруса".

Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають усі".