Директорці згорілого в Одесі коледжу обрали запобіжний захід

11 грудня 13:32

Жінці інкримінують службову недбалість.

 

Київський райсуд Одеси відправив директорку згорілого коледжу Любов Кочергу під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носіння електронного браслету. Про це повідомляє місцеве видання "Думська" у своєму Telegram-каналі.

Кочерзі інкримінують службову недбалість з тяжкими наслідками. Після отримання результатів проведених експертиз їй також можуть оголосити про підозру й за 270 статтею Кримінального кодексу – порушення правил пожежної безпеки.

Читайте також: Розглядаються три версії масштабної пожежі в Одесі

Масштабна пожежа в шестиповерховій будівлі на розі вулиць Пушкінської та Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі у приміщенні коледжу близько 10:00 4 грудня. Загинули 12 людей, ще четверо вважаються зниклими безвісти.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, у ньому розташовувалися офіси фірм, Інститут морської біології, філія Інституту археології НАН України й Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК. Директорці Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Любові Кочерзі повідомили про підозру.

Докладніше про ліквідацію пожежі, її причини і постраждалих читайте у спецтемі DT.UA та матеріалі "Трагедія в центрі Одеси: що відомо про пожежу в економічному коледжі".