Директора "Миколаївського бронетанкового заводу" звільнили через зарплатні борги

31 липня 15:27

Попереднього разу через заборгованість по зарплаті свою посаду втратив гендиректор "Укроборонпрому".

 

ДК "Укроборонпром" звільнив директора ДП "Миколаївський бронетанковий завод" Миколу Кістріна через затримку у виплаті зарплат працівникам підприємства. Як повідомили в концерні, завод накопичив борг по виплаті заробітних плат за два місяці через прострочену кредиторську заборгованість за договорами з Міністерством оборони України. Як наслідок Державна казначейська служба не погоджує платежі за поточними договорами з Міноборони.

"Неналежне виконання Державного оборонного замовлення, в умовах, коли в країні йде війна – неприпустимо. Це наносить пряму шкоду не тільки обороноздатності України, але і самому підприємству, яке залишається без цінних фахівців через затримки заробітної плати. Враховуючи те, що таке неефективне керівництво підприємством призведе до появи ще більших проблем, мною було прийнято рішення звільнити Миколу Кістріна з посади", – заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

Зазначимо, що ДП "Миколаївський бронетанковий завод" на постійній основі проводить планові ремонти та модернізацію БРДМ-2, БТР-70 з оснащенням дизельними двигунами та БТР-80. Окрім того, підприємство розробило ряд модифікацій бронемашин, наприклад, командну-штабну машину БТР-70Ді-02 "Світязь", яка була створена у рамках побудови Єдиної автоматизованої системи управління Збройними Силами України та знаходиться на озброєнні української армії. Також, завод веде власну розробку нової броньованої розвідувально-дозорної машини.

Нагадаємо, що через зарплатні борги іншого миколаївського підприємства був звільнений голова "Укроборонпрому" Роман Романов. Наприкінці грудня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що голова ДК "Укроборонпром" Роман Романов має подати у відставку через нездатність вирішити питання щодо заборгованості по заробітній платі працівникам підприємства. На той момент заборгованість із зарплати на Миколаївському суднобудівельному заводі становить понад 58 мільйонів гривень. Через ці борги з жовтня ДП "Миколаївський суднобудівний завод" припинив свою роботу.