Директора лісництва підозрюють у полюванні на червонокнижних тварин

14 листопада 17:54

Держлісагентство ініціювало службову перевірку.

 

Начальник Трибушанського ПНДВ Карпатського біосферного заповідника Василь Шемота заявив, що лісничий Рахівського лісничого господарства Віктор Кабаль та його син Микола полюють на червонокнижних звірів. Зокрема у групі "Небайдужа Рахівщина" він опублікував фото лісничого та його сина із вбитою рисю.

"Так на охоронявся, що і сам попався.....Не так давно лісничий Устеріцького лісництва ДП "Рахівське ЛДГ" Кабаль Володиир Юрійович по новинах ТСН говорив про "пестуна",який занесений до Червоної Книги України", - написав Шемота у Facebook та опублікував фото лісничого із вбитою твариною.

За його словами він зустрів Кабаля в лісі цими вихідними, а потім знайшов на дорозі і фотоапарат з фотографіями, де лісничий Кабал та його син позували із вбитою риссю.

У Держлісагенстві у свою чергу повідомили, що розпочали перевірку відстрілу рисі та інших тварин, занесених до Червоної книги України лісничим Устеріцкого лісництва державного підприємства "Рахівське лісове дослідне господарство".

"Незаконний відстріл тварин є злочином, за який передбачена відповідальність, зокрема, за вбивство червонокнижних видів тварин передбачена кримінальна відповідальність", - наголосили у відомстві та додали, що на час перевірки лісничого відсторонено від виконання посадових обов'язків.

Нагадаємо, з 25 липня в Україні суттєво збільшили штрафи за браконьєрство.