Дипломати знову попалися на контрабанді сигарет в Закарпатті

19 червня 01:22

Вантаж нібито прямував з монгольського посольства в Росії в Рим.

 

Служба безпеки України спільно з прикордонниками та митниками запобігла спробі контрабанди великої партії сигарет на машині з дипломатичними номерами через "зелений коридор" у Закарпатській області, передає "Укрінформ".

"Водій і пасажир мікроавтобуса з дипломатичними номерами надали митникам ксерокопії документів про нібито перевезення дипломатичного вантажу, наступного з посольства Монголії в Російській Федерації в Рим (Італія), – йдеться в повідомленні. – Оскільки документація не відповідала встановленому порядку, а також враховуючи нетиповий маршрут, правоохоронці прийняли рішення про огляд цього мікроавтобуса", – йдеться в повідомленні СБУ.

В результаті перевірки виявили вісім опечатаних боксів, в яких знаходилися сигарети українського та білоруського виробництва. Всі вони були вилучені.

Читайте також: Дипломат з Росії намагався дати хабар українському правоохоронцю – СБУ

Нагадаємо, в травні нинішнього року в Закарпатській області вибухнув гучний скандал, в якому були замішані українські дипломати. Машину з контрабандними цигарками затримали на "зеленому коридорі" на КПП "Лужанка". Перевозив сигарети чоловік першого секретаря посольства України у Словаччині. Через резонанс, якого набула ця справа, з дипломатичної служби була звільнена не тільки ця жінка, але і посол України в Словаччині Олег Гаваші.