Детективи НАБУ провели обшук в Миколаївському автодорі

13 жовтня 10:45

Антикорупційне бюро розслідує зловживання посадовціів Миколаївоблавтодору у процедурі конкурсних торгів з держзакупівель.

 

Співробітники Національного антикорупційного бюро України провели обшук в офісі Служби автомобільних доріг у Миколаївській області в рамках розслідування можливої розтрати державних коштів.

Як повідомляє прес-служба бюро, слідчі дії ведуться в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні у справі про розтрату державних коштів, виділених на ремонт окремих ділянок автодороги державного значення Н-11 Дніпропетровськ – Миколаїв.

Зазначається, що кримінальне провадження попередньо кваліфіковано за частиною 2 статті 15 (Замах на злочин) і ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом вживання службовою особою своїм службовим становищем).

"В даний момент НАБУ перевіряє інформацію про ймовірне незаконне відхилення комітетом з конкурсних торгів Миколаївського автодору пропозицій окремих учасників державних закупівель в інтересах третіх осіб, у результаті чого держава може втратити майже 24 млн грн", – вказується в повідомленні установи.

Раніше, стан автомобільних доріг загального користування в Миколаївської області було визнано катастрофічним, надзвичайно критичним і загрозливим життю і здоров'ю людей.

Як повідомлялося, депутати Миколаївської облради звернулися до Кабміну, РНБО, а також до Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держагентства автомобільних доріг, щоб вони направили в регіон комісію, яка визначить ступінь небезпеки доріг і посприяє фінансування їх ремонту.