Детективи НАБУ оголосили підозру судді, яка не задекларувала активів на 3,6 млн гривень

14 червня 17:41

У декларації за 2015 рік вона не вказала дві квартири у Харкові, заміський будинок і дороге авто.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили судді господарського суду Харківської області про підозру у вчиненні кримінального правопорушення – декларування недостовірної інформації. У 2015 році вона не задекларувала активів на понад 3,6 мільйона гривень, повідомляє прес-служба НАБУ.

Під час досудового розслідування було встановлено, що в 2016 році суддя подала декларацію із завідомо неправдивими відомостями у ній – без декларування майна, яке у 2015 році належало їй і членам її родини, а також було зареєстровано на підприємство, в якому член родини судді мав істотну частку корпоративних прав.

Загальна сума незадекларованих активів сягає 3 667 006 гривень. Це дві квартири та машиномісце у Харкові, земельна ділянка та домоволодіння з прилеглими господарськими спорудами у Харківській області вартістю понад 1,2 мільйона гривень та дорога автівка.

Такі дії судді кваліфіковані за статтею 366-1 Кримінального кодексу України ("декларування недостовірної інформації"). Досудове розслідування стосовно неї детективи НАБУ розпочали ще у 2016 році за заявами громадських організацій.

Нагадаємо, 7 червня детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно судді Вищого адміністративного суду (ВАСУ). Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) скерувала обвинувальний акт до суду. У щорічних деклараціях за 2015 і 2016 роки суддя не вказував дві квартири у центрі столиці, оформлені на близьку до нього особу.

Як повідомляє видання "Українська правда" із посиланням на джерела в антикорупційному відомстві, мова йде про суддю ВАСУ Олега Голяшкіна.

Розслідування детективи НАБУ почали у квітні 2017 року за власними напрацюваннями, на підставі звернень громадян і публікацій у ЗМІ. Підозру у недекларуванні даних судді повідомили 13 грудня минулого року