Депутат Одеської облради Маркін помер у лікарні після масових заворушень у місті

03 травня 10:43

У понеділок облрада збирається на позачергову екстрену сесію.

 

Депутат Одеської обласної ради В'ячеслав Маркін помер у лікарні близько 4 години ранку після масових заворушень у місті у п'ятницю, повідомили в прес-службі облради.У прес-службі не змогли повідомити, що стало причиною смерті депутата, але відзначили, що в понеділок Одеська облрада збирається на позачергову екстрену сесію.

Як пишуть місцеві ЗМІ, Маркін підтримував активістів Куликова поля (Антимайдан, проросійських прихильників федералізації). Він був відомий тим, що після побоїща під стінами ОДА 19 лютого заявив, що журналістам мало дісталося від нападників бойовиків. Був депутатом Партії регіонів.

Нагадаємо, за уточненими даними станом на 3 травня, кількість загиблих в Одесі 2 травня збільшилася з 37 до 42 осіб, ще 125 отримали тілесні ушкодження і госпіталізовані, серед них - 21 міліціонер. У зв'язку з трагічними подіями 3, 4 і 5 травня оголошені днями жалоби.

Як відомо, протистояння між прихильниками Евромайдана і Антимайдана, яке почалося в районі Соборної площі, перемістилося на Куликовому полі під будинок профспілок. Там кілька місяців стояли намети Антимайдана.

В ході протистояння був здійснений підпал будівлі профспілок, також активісти спалили намети сепаратистів. !zn

Читайте також:

В Одесі невідомі кинули гранату в блокпост Евромайдана, сім поранених

В Одесі виконали прощальне "Лебедине озеро" для Путіна