Децентралізацію підтримують понад 70% українців

29 лютого 02:53

Денис Шмигаль повідомив про необхідність змін до Конституції, щоби довести до ладу адміністративно-територіальний устрій.

 

Віце-прем'єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль заявив, що після першого етапу адміністративно-територіальної реформи будуть осінні вибори. Про це він повідомив в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

Шмигаль також сказав, що 70% громадян України підтримують реформу децентралізації.

"Ми розпочали перший етап децентралізації. Насправді, це перший етап адміністративно-територіальної реформи, який завершиться виборами цієї осені", – розповів віце-прем'єр-міністр.

Ще один крок це внесення змін у Конституцію, щоб довести до ладу той адміністративно-територіальний устрій, який ми отримаємо після виборів у місцеві громади", зазначив віце-прем'єр.

Виступ Шмигаля з 2:27.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зареєстрував законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади 13 грудня. У Європарламенті розкритикували його в частині запровадження інститутів перфектов. Євродепутати наголосили, що система префектів "не повинна протистояти децентралізації і не повинна бути спрямована на створення вертикалі влади.