ДБР проводить обшуки в будинку Чорновіл

10 квiтня 10:17

Обшуки проводяться в рамках справ Майдану.

 

Державне бюро розслідувань у п'ятницю, 10 квітня, приїхало з обшуками в будинок колишньої депутатки Верховної Ради Тетяни Чорновіл. Про це вона написала у Facebook.

"Приїхав до мене спецназ ДБР у справах Майдану", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що справа стосується захоплення офісу Партії регіонів 18 лютого 2014 року – під час масових розстрілів активістів в Києві.

Також колишня народна депутатка опублікувала рішення суду про обшук. У ньому говориться, що 18 лютого 2014 року Чорновіл разом з невстановленим чоловіком нібито закинула пляшку із запальною сумішшю в будинок, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Липська, 10.

Згідно з матеріалами слідства, Чорновіл нібито підняла залізний ролет на першому поверсі вікна будівлі, чоловік вкинув пляшку, потім вона закрила ролет. В результаті виникла пожежа, у якому від отруєння токсичними речовинами загинув Володимир Захаров 1948 року народження.

Раніше повідомлялося, що Чорновіл проникла на територію ДБР у Києві через паркан з колючим дротом, зайшла в актовий зал, де проходив брифінг першого заступника директора Державного бюро розслідувань, і під час його виступу спробувала кинути в нього мобільний телефон. В результаті, проти Тетяни Чорновол згідно з ч. 3 ст. 296 КК України було розпочато досудове розслідування.