ДБР прийшло з обшуками в "Укроборонпром"

12 вересня 13:58

ДБР проводить слідчі дії в рамках справи щодо Нацбанку України.

 

Слідчі Державного бюро розслідувань проводять обшуки на Державному концерні "Укроборнпром" та на підприємствах-експортерах, що входять до його складу, повідомив у Telegram-каналі директор ДБР Роман Труба. За його словами, роботі слідчих співробітники "Укроборонпрому" не перешкоджають.

"Всі слідчі дії, які там відбуваються, санкціоновані. Відбуваються вони в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадових осіб Правління Національного банку України у 2016 році", - повідомив Труба.

За його словами, слідчі "спокійно та безперешкодно роблять свою роботу", а саме вилучають документи та інші речі, які матимуть доказове значення.

"Жодного тиску з боку ДБР, жодних перешкод з боку "Укроборонпрому" наразі немає", - підсумував Труба.

Раніше повідомлялося, Печерський районний суд Києва дозволив ДБР застосувати до ексголови Нацбанку України Валерії Гонтарєвої силовий привід на допит. Гонтарєва фігурує у кримінальній справі, яку відкрили 31 липня 2019 року "за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку, які діяли з метою одержання неправомірної вигоди".

Йдеться про зміни валютного регулювання і контролю, які внесли в нормативну базу Національного банку 19 січня 2016 року. Такі зміни внесли безпосередньо до постанови правління Національного банку від 23 лютого 2015-го №124.