ДБР почало розслідування про можливе втручання Ситника в вибори президента США

28 березня 14:15

Генпрокуратура тільки недавно передала справу.

 

Державне бюро розслідувань почало слідчі дії в рамках кримінального провадження про можливе втручання директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника в вибори президента США, повідомив директор ГБР Роман Труба.

"Що стосується можливого впливу керівника НАБУ на вибори президента США. Кримінальне провадження за цим фактом зареєстровано співробітниками Генеральної прокуратури України та зареєстровано недавно. Ми тільки починаємо слідчі дії в цьому кримінальному провадженні", - сказав Труба на брифінгу в четвер.

При цьому він додав: "Більше на цьому етапі більше нічого не можу сказати".

Нагадаємо, 15 березня в ефірі програми "Право на владу" Юрій Луценко повідомив про що надійшла заява від позафракційного народного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передачу директором НАБУ Артемом Ситником в США т.зв. "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для підтримки Хілларі Клінтон на президентських виборах.

22 березня в НАБУ заявили, що його детективи не збирали і нікому не передавали жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта НАБУ, і спростовують заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про їх можливий вплив на вибори президента США, назвавши його абсурдною спробою дискредитувати Бюро.