Данилюк розповів про підготовку засідання РНБО по Донбасу

13 серпня 23:44

РНБО має розглянути комплекс заходів, в тому числі торговельну блокаду ОРДЛО.

 

Засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене ситуації в Донецькій і Луганській областях, знаходиться в стані підготовки, повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк.

"РНБО по Донбасу готується... Найпростіше - це зробити ще одну заяву. Але не для цього збирається РНБО, щоб робити заяви. Треба дуже ретельно працювати для того, щоб вийти на якесь комплексне рішення", - розповів Данилюк в інтерв'ю "BBC Україна", опублікованому у вівторок, 13 серпня.

За словами секретаря РНБО, необхідно розробити комплекс заходів, в тому числі, проаналізувати ефективність торгової блокади окупованих територій.

"Це ж не блокада, давайте називати речі своїми іменами. Це обмежувальні торговельні заходи, які були запроваджені у відповідь на націоналізацію наших підприємств на неконтрольованій території", - зазначив Данилюк.

Як повідомлялося, 17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "літнього перемир'я" з півночі 21 липня, а також обговорили підготовку до обміну утримуваними особами.

У перший же день "лытнього перемир'я" бойовики обстріляли позиції ЗСУ з БМП, і двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців. 13 серпня на фугасі підірвався снайпер Національної гвардії.

Перед цим у ТКГ 19 червня і 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".