Далекобійники під Кабміном вимагають відставки керівника "Укртрансбезпеки"

12 лютого 12:43

Крім того, акція спрямована "на подолання кризи у міжнародних перевезеннях".

 

Активісти та міжнародні перевізники заблокували під'їзд до Кабінету міністрів України з вимогою відправити у відставку керівника "Укртрансбезпека" Олександра Погорєлова, повідомляє кореспонедентка ZN.UA у середу, 12 лютого.

Наголошується, що акція спрямована "на подолання кризи у міжнародних перевезеннях".

"Консультуйтеся з перевізниками, якщо ви поважаєте громадян України. Багато ще проблем у наших вимогах, але головні – треба прислухатися, і дати нам можливість працювати. Ми більше нічого не вимагаємо", – підкреслив президент Асоціації міжнародних автоперевізників України Леонід Костюченко.

Крім того, на автомобілях розміщені плакати з написами "Не знущайтеся над автоперевізниками", "Не заробляє перевізник - втрачає держава" та інші.

Як відзначають самі учасники акції протесту, електронна програма бронювання дозволів на міжнародні автомобільні перевезення, яка запрацювала з січня цього року, є недосконалою. Водії вважають, що через цю програму утворилися багатоденні простої на кордоні. Крім того, кількість міжнародних рейсів скоротилося більш ніж на 5 тисяч. Через це зарплата людей значно скоротилася.

Нагадаємо, 25 вересня минулого року Кабінет міністрів звільнив Михайла Ноняка від посади керівника "Укртрансбезпеки". Вже 20 листопада Кабмін призначив на цю посаду Олександра Погорілого.