ДАІ закликає водіїв не сідати за кермо до вихідних

08 сiчня 13:12

У найближчі дні на дорогах України очікуються ожеледь і сніг. ДАІ порадила водіям тимчасово пересісти на громадський транспорт.

 

ДАІ рекомендує водіям під час ускладнення погодних умов протягом найближчих чотирьох діб по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим, хто виїхав, бути максимально уважними та обережними за кермом. Про це повідомляє прес-служба ДАІ.

ДАІ України закликала водіїв до неухильного дотримання правил дорожнього руху. Під час сильних опадів необхідно рухатись з увімкненим світлом ближніх фар (або протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки), з особливою обережністю рухатися по мостах, естакадах, відмовитися від ризикованих маневрів, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до створення аварійних ситуацій, нагадали в прес-службі.

За інформацією Гідрометцентру України, у наступні чотири доби на дорогах країни ожеледиця, сніг, мокрий сніг.

Так, 8 січня у південній частині, східних та Дніпропетровській області хмарно, сніг, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, хуртовини. На решті території хмарно з проясненнями, невеликий сніг. 9 січня у східній частині, Криму і Приазов'ї хуртовини, а вдень 10 січня місцями у західних областях сніг (вночі 9 січня на сході місцями сильний). 11 січня вночі у західних, північних областях, вдень на більшій частині території невеликий сніг, мокрий сніг, вдень на півдні з дощем.