Cпівробітник поліції охорони розповів журналістам про стрілянину в Княжичах

06 грудня 23:15

Під час трагедії поліцейський сидів за кермом растрелянного автомобіля.

 

Водій екіпажу поліції охорони, працівники якої загинули під час невдалої спецоперації в Княжичах, розповів журналістам проекту "Настоящее время" про обставини трагедії.

Як повідомляє видання, екіпаж прибув у селище через сигналізацію, що спрацювала в одному з будинків. Приміщення було розкрите, і поліцейські наздогнали по слідах на снігу двох чоловіків, після чого провели затримання.

За кілька секунд до місця подій прибули бійці спецпідрозділу і відразу ж відкрили вогонь на ураження.

"Ми не встигли нічого сказати. Вони вискочили і почали стріляти... Ледве встиг втекти. Першими стріляли співробітники КОРДу. Це у двох метрах від мене відбувалося", – розповів свідок.

За його словами, після стрілянини чотирьох співробітників поліції охорони поклали на землю і перевірили документи.

"Перевіряючий крикнув: "Мужики, це ДСО (Державна служба охорони – колишня назва поліції охорони, – Ред.)!" А через кілька секунд чую від них: "Боже, що ми наробили?! Ми полісменів розстріляли!", – додав співробітник.

У ніч на 4 грудня під час спецоперації із затримання грабіжників в селі Княжичі Броварського району Київської області через неузгодженї дії загинули два співробітники поліції охорони, двоє поліцейських і боєць спецпідрозділу КОРД. Після цього в Києві затримали трьох підозрюваних у організації ОЗГ, під час стеження за якої сталася перестрілка між співробітниками поліції.

Як повідомив т. в. о. Нациполиции Вадим Троян, злочинна група, за якою велося спостереження, складалася з раніше судимих за розбій осіб, колишніх співробітників правоохоронних органів, а також осіб, близьких до правоохоронної системи.

Розслідування загибелі поліцейських доручили Генеральній прокуратурі. Учасників спецоперації на час розслідування відсторонили від роботи.