Цього тижня стартує зустріч Ялтинської Європейської Стратегії YES

11 вересня 14:38

DT.UA являється інформаційним медіа-партнером 15-й Щорічної зустрічі YES.

 

П'ятнадцята щорічна зустріч YES "Майбутнє покоління всього", яку організовують Ялтинська Європейська Стратегія (YES) та Фонд Віктора Пінчука, відбудеться в Києві з 13 по 15 вересня. На зустріч приїдуть понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з 28 країн світу.

14 вересня 2018 пленарні засідання розпочнуться виступом президента України Петра Порошенка. Дискусію учасників конференції з президентом України модеруватиме президент Ради з міжнародних відносин Річард Хаас.

Перший день конференції розпочнеться з обговорення "комплексної картини" майбутнього і її бачення різними експертами. Потім будуть обговорення майбутнього демократії в епоху дезінформації і втручання у вибори, майбутнього США і Європи, впливу нових торгових воєн на майбутнє світової економіки, а також майбутнього НАТО. Також увагу приділять перспективам технології блокчейн.

Заключна панель першого дня буде присвячена детальному обговоренню питання створення цифрового суспільства з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

У списку спікерів першого пленарного дня: помічник Генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонзалес; голова правління Інституту Тоні Блера і колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер; прем'єр-міністр Франції (2014-2016) Мануель Вальс; директор з науково-дослідної роботи в Jigsaw Жасмин Грін; віце-президент Європейської комісії з питань євро і соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Спілки ринків капіталу Валдіс Домбровскіс; міністр закордонних справ України Павло Клімкін; засновник і виконавчий директор Jigsaw Джаред Коен; винахідник, автор, футуролог Курцвейл; філософ і письменник Бернар-Анрі Леві; посол США в Російській Федерації (2012-2014), професор Стенфордського університету, старший науковий співробітник Гуверівського інституту Майкл Макфол; шістдесят шостий державний секретар США (2005-2009) Кондоліза Райс; засновник Rasmussen Global, генеральний секретар НАТО (2009-2014), прем'єр-міністр Данії (2001-2009) Андерс Фог Расмуссен; професор університету Чарльза Ст. Еліота Гарвардського університету Лоуренс Саммерс; президент Інституту свободи і демократії Ернандо де Сото; старший науковий співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету Ніл Фергюсон; виконавчий директор General Atlantic Білл Форд і президент Італійської спільноти міжнародних організацій (SIOI), спеціальний представник чинного голови ОБСЄ з врегулювання придністровського питання, міністр закордонних справ Італії (2008-2011) Франко Фраттіні.

Крім Річарда Хааса, дискусії модеруватимуть Стівен Сак, ведучий програми HARD Talk на BBC; Джиліан Тетта, шеф-редактор американського видання газети Financial Times; Фарід Закарія, ведучий програми "Fareed Zakaria GPS" на каналі CNN.

Ялтинська Європейська Стратегія (YES) – провідний форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв'язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, що виступають за зміни в Україні, розбудовує мережі тих, хто підтримує нову Україну по всьому світі.

Фонд Віктора Пінчука – це незалежна приватна міжнародна благодійна організація в Україні. Був створений 2006 року бізнесменом та філантропом Віктором Пінчуком з метою надання можливості новим поколінням змінити країну та світ. Для її реалізації Фонд розробляє проекти та розбудовує партнерства як в Україні, так і поза її межами. З 2006 року у трансформацію України Фондом було інвестовано понад 125 млн. доларів США.

DT.UA є інформаційним медіа-партнером 15-й Щорічної зустрічі YES.