Чверть українців планують відпустку на час парламентських виборів

12 червня 17:52

Більшість сподівається, що зможуть проголосувати.

 

Чверть українців планують відпустку на другу половину липня 2019 року, тобто саме на той період, коли заплановані позачергові вибори до Верховної Ради. При цьому 80% з них вважають, що матимуть змогу проголосувати, 14% – заявили протилежне, ще 6% – не визначилися, йдеться в свіжому опитуванні соціологічної групи "Рейтинг".

Водночас третина опитаних планує провести відпустку за місцем проживання, 37% зазначили, що мають плани відвідати інший регіон України, 18% – поїхати за кордон, 18% – ще не визначилися.

Відносно більше тих, хто планує відпочинок на другу половину липня, серед виборців партій "Європейська Солідарність", "Слуга народу", а також тих, хто взагалі не має наміру брати участь у голосуванні.

Опитування проводилось 6-9 червня 2019 серед 2000 респондентів методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Зазначимо, що прохідний бар'єр на виборах до парламенту на разі проходять п'ять партій: Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя, Європейська Солідарність, Батьківщина та Голос.