Чубаров не виключає припинення поставок електроенергії в Крим

19 вересня 00:26

Зі слів глави Меджлісу, на недавніх переговорах із президентом України порушувалося питання про припинення постачання електроенергії на окуповану територію.

 

Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров не виключає, що слідом за "продуктовою блокадою" Криму, окупованого Росією, кримські татари будуть добиватися припинення поставок електроенергії на півострів.

Про це він повідомив в ході засідання координаційної ради 18 вересня 2015 року у Генічеській райдержадміністрації Херсонської області, пише Крим.Реалії.

"Окупанти не будуть в перший час переосмислювати свої дії проти нас. Але потім є жовтень. Ми вчора чітко сказали президентові, що, якщо вони не будуть ніяким чином дотримуватися прав людини, то ми не знаємо, навіщо ми будемо їм постачати електроенергію", - повідомив Чубаров.

За його словами, на недавніх переговорах із президентом України Петром Порошенком порушувалося питання, що разом з блокадою Криму буде поставлено питання про припинення постачання електроенергії на окуповану територію.

Читайте також: Кримські татари заблокують адмінкордон з Кримом 20-21 вересня

Нагадаємо, 8 вересня лідери кримських татар заявили, що мають намір розпочати блокаду адміністративної кордону з окупованим Росією Кримом, щоб не допустити ввезення українських товарів на територію півострова.

Як писала у статті в ZN.UA Валентина Самар, блокада поставок в Крим не є акцією виключно кримських татар і не є акцією Меджлісу, незважаючи на те, що була озвучена його лідерами. Це буде акція всіх кримських політичних українців, які втомилися чекати від влади реальних кроків щодо деокупації півострова і захисту прав його мешканців по обидві сторони Перекопу, але яка не забуває дбати про інтереси вигодонабувачів "кримської офшорки", народженої законом про СЕЗ "Крим".

Детальніше про акцію з блокади Криму читайте в матеріалі Валентини Самар "Зона особливої неуваги" у "Дзеркалі тижня. Україна".