Чотирьох підозрюваних у захопленні Маріупольського ГУВС в 2014 році готують на обмін — адвокат

26 грудня 16:20

Бойовикам змінили міру запобіжного заходу.

 

Жовтневий райсуд Маріуполя випустив із СІЗО чотирьох фігурантів справи про захоплення будівлі Маріупольського міського відділку поліції у травні 2014 року, передає hromadske. За словами адвоката Віталія Омельченка, підозрюваних відпустили під особисте зобов'язання.

Адвокат заявив про те, що Євгена Дружиніна, Олександра Стрельниковича, Віктора Скрипника і В. Бірюков готують до обміну утримуваними особами.

У травні 2014 року група озброєних сепаратистів напала на міське відділення міліції в Маріуполі. У результаті збройного протистояння між бойовиками і українською стороною загинуло 13 осіб, будівля згоріла. Пізніше в поліції Донеччини повідомили, що цей напад не був випадковим, а готувався бойовиками "ДНР" кілька тижнів.

Нагадаємо, 23 грудня Тристороння контактна група погодила провести обмін утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх" до кінця поточного року. Попередньо про обмін домовилися лідери України, Німеччини, Франції та Росії. Як повідомили російські ЗМІ, обміняти утримуваних осіб планують 29 грудня.

Узгодити обмін ТКГ повинна була під час засідання 18 грудня. Але тоді домовленості з цього питання досягти не вдалося. За словами представниці української гуманітарної підгрупі Валерії Лутковської, всі домовленості тоді зірвалися через представників незаконного формування "ЛНР".