Членів виборчих комісій на виборах президента не позбавлять соцвиплат – ЦВК

31 сiчня 14:16

Оплата праці у комісіях не може бути підставою для скасування або зменшення пенсій та субсидій.

 

Оплата праці членів окружних та дільничних виборчих комісій на виборах президента 31 березня не може бути підставою для скасування або зменшення їм будь-яких видів соцвиплат, пенсій та субсидій. Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії на своїй сторінці у Facebook.

Вказується, що робота членів комісій, які виконують свої повноваження на платній основі (у тому числі пенсіонерів та осіб, які тимчасово не працюють) у день виборів, у день повторного голосування і в дні встановлення підсумків голосування оплачується у визначеному Кабінетом міністрів розмірі за рахунок коштів держбюджету.

Праця осіб, визнаних безробітними, у складі виборчих комісій не є підставою для зняття цих осіб з обліку в держслужбі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю. Оплата праці членів виборчих комісій, які є пенсіонерами, також не може бути підставою для обмеження розміру отримуваної ними пенсії.

Крім того, до сукупного доходу для розрахунку житлової субсидії не враховується оплата праці членів виборчих комісій, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів.

Передбачено, що членам комісій протягом усього періоду повноважень виборчої комісії на їхню вимогу видається довідка про виконання обов'язків члена виборчої комісії з виборів президента для подання на вимогу органів держслужби зайнятості, пенсійного фонду тощо.

Раніше повідомлялося, що кількість одержувачів субсидій у 2018 році зменшилася на 25,8% порівняно з попереднім роком. Тим часом середній розмір субсидії для компенсації витрат на оплату житлокомпослуг на одну сім'ю у грудні 2018 року зменшився на 28,8% порівняно з груднем 2017 року і склав 713 гривень.