Черкаська філія "Укртрансгазу" викрала мільйони виділених для ремонту державних коштів – СБУ

28 березня 10:19

Керівництву філії повідомили про підозру.

 

Керівництву "Черкаситрансгазу", філії управління магістральних газопроводів ПАТ "Укртрансгаз", повідомили про підозру у розкраданні державних коштів, виділених для ремонту. Чиновники змогли вивести понад 1,4 мільйона гривень, повідомляє пресслужба СБУ.

Зазнчається, що кошти мали піти на капітальний ремонт об'єкта критичної інфраструктури. Протягом 2017-2018 років керівництво "Черкаситрансгазу" уклали договори на ремонтні роботи цього об'єкту на загальну суму понад 9 мільйонів гривень. Але вартість робіт була значно завищена.

"Ініційовані СБУ експертизи засвідчили, що чиновники під час підготовки кошторису свідомо завищили реальну вартість та обсяги робіт. Це стало можливим через непроведення відповідної експертної оцінки. За попередньою версією, через оборудку зловмисники розтратили державні кошти у сумі понад 1,4 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні СБУ.

Наразі трьом посадовцям "Черкаситрансгазу" повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нині тривають слідчі дії притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до оборудки.

Раніше пресслужба СБУ повідомляла про те, що за останні пів року контррозвідка СБУ перешкодила привласненню 742 мільйонів гривень бюджетних коштів на виконанні державного оборонного замовлення. Ще понад 700 мільйонів гривень намагались вивезти через схеми розкрадань у сфері військово-технічного співробітництва та експортного контролю.