Черговий російський "гумконвой" прибув в Донбас

23 квiтня 12:24

На цей раз жителям Донбасу, як заявляють в МНС РФ, везуть харчі, медикаменти, одяг та подарунки ветеранам.

 

25-й за рахунком "гуманітарний конвой" РФ в четвер, 23 квітня, прибув на Донбас. Офіційно говориться, що "гумконвой" увійшли предмети першої необхідності, продукти харчування, медикаменти, одяг, а також подарунки для ветеранів Другої світової війни.

"Вантажні автомобілі привезли в Донецьк і Луганськ предмети першої необхідності, продукти харчування, медикаменти, одяг, різне майно для рятувальників і пожежників Донбасу, а також подарунки ветеранам, які увійшли як продукти харчування, так і засоби гігієни", - повідомив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов.

На поточний момент відбувається розвантаження автомобілів, після чого всі машини відправляться назад в Ростовську область. До складу цього "гумконвоя" входить близько 120 автомобілів, які повезуть понад 1,4 тисячі тонн вантажу.

Читайте також: Водії "гумконвоев" РФ виклали фото з поїздок на Донбас у соцмережі

Примітно, що Росія відправляє черговий значний "гумконвой" в Донбас на тлі того, що в самій РФ площа природних пожеж збільшилася до 40,4 га. станом на 21 квітня пожежі на півдні Сибіру забрали життя 34 людей, кількість постраждалих оцінюється в 7,5 тисяч чоловік.

Тим не менш,Росія планує відправити в травні в Донбас ще три "гумконвоя". Раніше вже неодноразово повідомлялось, що бойова активність терористів "ДНР" і "ЛНР" значно зростає при отриманні чергового "гуманітарного" вантажу з Росії.