Через мітинг під Радою рух в центрі Києва заблоковано

11 липня 10:39

Рух вулицею Грушевського повністю перекрито.

 

У центрі Києва від ранку заблоковано рух вулицею Грушевського, внаслідок чого в центрі столиці утворились жахливі затори. Понад сотня автомобілів на європейських номерах перекрила проїзд від метро "Арсенальна" до Європейської площі. Водії автомобілів з європейською реєстрацією вимагають послаблення мит на імпортні автомобілі.

Як повідомляє у Facebook "Київ Автомобільний" проїзд буде значно ускладнений маршрутом проведення безстрокової акції. Зокрема учасники акції блокуватимуть Кабінет Міністрів України, Верховну Раду, вул. Грушевського, вул. Шовковичну, вул. Садову, вул. Липську та вул. Інститутську.

Блокування центру Києва призвело до заторів у всій столиці. Крім центру, затори паралізували Дарницький міст, міст Патона, Набережне шосе, бульвар Дружби Народів, Повітрофлотський проспект, вул. Борщагівську, частину проспекту Перемоги.

Власники автомобілів на євро номерах вже не вперше пікетують органи державної влади, вимагаючи лібералізації розмитнення. Водночас зазначимо, що депутати сьогодні не планували розглядати законопроект про "бляхи".

Нагадаємо, що у вересні 2017 року Южаніна повідомила, що перехід на українські номери вже ввезених в Україну легкових авто з іноземною реєстрацією обійдеться їх фактичним власникам в 1-1,4 тис. євро. Щоправда анонсований законопроект досі не прийняли.

Однак після прийняття закону про лібералізацію автомобілів на єврономерах контроль за ввезенням та використанням автомобілів з іноземною реєстрацією, ймовірно, буде істотно посилено. З цією метою в парламент внесено законопроект № 8488, який передбачає створення правових та економічних умов для реєстрації вже ввезених в Україну авто.

Зазначимо, що первинний ринок уживаних легкових авто у 2017 році виріс в 3,3 рази у порівнянні з 2016 роком.