Через коронавірус Київська міськрада збереться на позачергове засідання

25 березня 12:39

Засідання відбудеться на цьому тижні.

 

Київська міськрада 26 березня через коронавірус збереться на позачергове засідання, на якому планує прийняти рішення для допомоги малозабезпеченим категоріям населення, повідомила пресслужба міської ради. Крім того, під час засідання депутати планують ухвалити рішення щодо забезпечення потреб системи охорони здоров'я та підтримки малого і середнього бізнесу.

"Під час карантину та загрози поширення Covid-19 міська влада повинна подбати про соціально незахищених киян. Зокрема, повинні перерозподілити бюджет для захисту малозабезпечених груп населення і на потреби охорони здоров'я в столиці. Саме тому Київрада планує зібратися для проведення позачергового засідання і прийняти ряд невідкладних рішень", - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, влада столиці має допомогти представникам малого та середнього бізнесу, які змушені призупинити свою справу на час карантину.

"Місто відчуває свою відповідальність і перед підприємцями, тому пропонує орендарям комунального майна надати 50%-ву знижку на наступні 5 місяців. За все це повинні проголосувати вже у найближчий четвер", - додав Прокопів.

Пленарне засідання Київської міської ради запланували на 14:00 26 березня. Через карантинні обмеження, доступ громадськості і ЗМІ не передбачено. Онлайн-трансляція засідання буде забезпечена на порталі Київради та на офіційній сторінці в Youtube.

На сьогоднішній день в Україні офіційно підтвердили 113 випадків захворювання коронавірусом. Одна особа вилікувався, ще четверо померли.

Також в Україні діє тритижневий карантин, в рамках якого зупинено освітній процес, заборонені пасажирські перевезення автотранспортом і поїздами, заборонені масові заходи.

Також в 10 регіонах країни запроваджено режим надзвичайної ситуації.