Частину Луганська продовжують блокувати невстановлені озброєні люди – ОБСЄ

22 листопада 17:55

Загалом спостерігачі констатували спокійну обстановку в місті.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує фіксувати наявність машин військового типу і присутність невстановлених озброєних осіб в центрі окупованого Луганська, сказано в повідомленні організації у Facebook.

Наголошується, що у багатьох бойовиків білі нарукавні пов'язки і приховані обличчя. Загалом спостерігачі констатували спокійну обстановку в Луганську. Однак невідомі особи відмовили патрулюючій команді СММ у доступі до перехрестя вулиць Лермонтова і Радянської.

Повідомляється також, що перший заступник Голови СММ ОБСЄ прибув до міста, щоб приєднатися до своїх колег, які здійснюють моніторинг ситуації.

Встановлені факти будуть представлені у щоденних звітах, доступних на трьох мовах на веб-сайті ОБСЄ, зазначили в організації.

Нагадаємо, що вранці у вівторок, 21 листопада, центр окупованого Луганська оточили озброєні бойовики без розпізнавальних знаків, а під "управління МВС" підігнали БТР. Екс-"міністр" Ігор Корнет забарикадувався в будинку разом з лояльним йому колишнім спецпідрозділом "Беркут".

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували прибуття до Луганська військової техніки та бойовиків. Не виключено, що вони прибули з окупованого Донецька.

Раніше в групі ІС повідомили про те, що ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький звільнив "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета. Незважаючи на те, що Корнета звільнили з формулюванням "у зв'язку з відкриттям проти нього кримінальної справи", між ним і Плотницьким довгий час тривало протистояння. Перед звільненням "глава МВС" доручив підлеглим перейти на посилений режим служби.

Про хронологію подій в окупованому Луганську та їх розвиток читайте в матеріалі DT.UA "Переворот у "ЛНР": що відбувається в окупованому Луганську".