Бронеавтомобіль "Козак-2М1" пройшов державні випробування

09 липня 02:49

Випробування бронеавтомобіля в інтересах ЗСУ проводив Державний інститут випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки.

 

В Україні 8 липня офіційно завершилися державні випробування призначеного для Збройних сил України бронеавтомобіля "Козак-2М1" розробки НВО "Практика", повідомляє "Український мілітарний портал".

Випробування бронеавтомобіля в інтересах ЗСУ проводив Державний інститут випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки. Комплекс держвипробувань включав до себе проходження бродів, їзду по бездоріжжю, зручність десантування та низку інших перевірок.

Тактичний бронеавтомобіль "Козак-2М1" призначений для використання невеликими військовими групами та підрозділами. Бронеавтомобіль з колісною формулою 4х4 має масу у 12 тонн і може бути озброєний 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом, або 30-мм або 40-мм автоматичним гранатометом. "Козак-2М1" забезпечений бронезахистом ПСЗА-5 (протипульний та протиосколковий).

14 березня 2019 року на загальновійськовому полігоні ВСУ пройшли випробування бронеавтомобіля "Козак-2", призначеного до постановки на озброєння.

Раніше в Україні завершили випробування модернізованих зенітних комплексів "Куб" і "Тор". Повернення комплексів на озброєння протиповітряної оборони Сухопутних військ підвищить потенціал ЗСУ та української системи протиповітряної оборони.

Як повідомлялося, нові українські бойові машини - реактивна система залпового вогню "Верба" і пускова установка для реактивних систем "Вільха" почали виробляти на Шепетівському ремонтному заводі (ШРЗ); передбачається, що перші штатні підрозділи української армії, озброєні новими системами, будуть сформовані вже цього року.