"Братство" Корчинського припинило блокаду офісу телеканалу в центрі Києва

05 квiтня 16:39

В організації наголосили на тому, що задоволені привертанням уваги громадськості до проблеми російського впливу на українські канали.

 

Представники організації "Братство" Дмитра Корчинського зняли блокаду з офісу телеканалу ZIK у Києві, повідомляє пресс-служба каналу.

"Вчора близько 23:00 було знято блокаду телеканалу ZIK. Представники "Братства" Корчинського прибрали наметове містечко, яким тиждень перегороджували вхід до студії ZIKу в Жовтневому палаці у Києві", - йдеться у повідомленні.

В організації також прокоментували зняття блокади з офісу телеканалу. Формальним "мотивом" блокади стала інформація про нібито бажання кума президента РФ, лідера організації "Український вибір" Віктора Медведчука придбати ZIK.

"Нам вдалося винести проблему, яку ми піднімали на найвищій рівень, а саме факт скуповування агентом Путіна ( Медведчуком українських телеканалів обговорювався в парламентському комітеті по свободі слова. Депутатам, звісно, наплювати, але до громадськості дійшло", - зазначають у "Братстві".

В організації запевнили, що поспілкувалися телефоном з власником телеканалу та отримали гарантії того, що "попри московський тиск він не продасть телеканал Медведчуку чи його представникам", а також спробує "зменшити на телеканалі вплив ватників".

Також, за словами активістів, телеканал зробить цикл панегіриків присвячених добровольцям АТО.

Ще однією причиною зняття блокади у "Братстві" назвали привертання уваги громадськості до особи генерального продюсера ZIKу.

"Генеральний продюсер телеканалу Влащенко (Наталія Влащенко – ред.), яка протягувала в ефір ватні теми, нині змушена доводити всім, що вона патріотка, більша, ніж ми всі разом взяті", - додали в організації Корчинського.

Напередодні парламентський комітет з питань свободи слова розглянув питання блокади телеканалу та проголосував за те, щоб взяти ситуацію навколо нього під свій контроль.

Нагадаємо, на початку грудня керівництво телеканалу ZIK заявило про спробу рейдерського захоплення каналу для передачі під контроль особам, близьким до Адміністрації президента України Петра Порошенка.

В офіційній заяві телеканалу йшлося про те, що до власника телеканалу Петра Димінського звернулися член парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Гліб Загорій та його дружина Катерина, які нібито від імені Адміністрації президента запропонували бізнесменові передати їм управління медіактивом на три роки.

Кримінальне провадження, відкрите через смертельне ДТП за участю Димінського, там кваліфікували як спробу тиску на власника.

Медіаексперт Катерина Загорій підтвердила, що цікавилася каналом Димінського, але звинувачення в спробі рейдерства на користь АП категорично відкинула.

Нещодавно бізнесмен перестав бути власником телеканалу ZIK, але його кінцевими бенефіціарами залишаються члени родини Димінського – дружина та доньки.