Бойовику-розвіднику "ЛНР" оголосили підозру у справі про артобстріли Попасної

22 жовтня 19:29

Від артилерійських обстрілів у 2015 році в Попаснянському районі загинули 20 чоловік.

 

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру бойовика терористичного угруповання "ЛНР" у рамках кримінальної справи про артилерійські обстріли житлових кварталів у 2015 році. Жертвами обстрілів стали 20 цивільних осіб, повідомила прес-служба ГПУ ввечері в понеділок, 22 жовтня.

Управління ГПУ з розслідування злочинів, вчинених на окупованій території, інкримінує члену так званого. "6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова" 2-го армійського корпусу "народної міліції" "ЛНР" ч. 2 і 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій), ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, бойовик повідомляв ватажкам незаконних збройних формувань і командуванню підрозділів Збройних сил Росії координати для обстрілів Попасної та інших населених пунктів Попаснянського району, де в той час перебувало лише цивільне населення. Від вогню бойовиків 20 людей загинули, 21 громадянське особа отримала поранення. Також були пошкоджені або знищені 62 будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

У жовтні співробітники СБУ затримали в Запорізькій області колишнього командира танкового розрахунку угруповання "ДНР", який воював проти української армії з 2015 року. За даними слідства, в Росії бойовик був завербований спецслужбами і направлений до Запорізькоъ області для збору інформації про переміщення підрозділів Збройних сил України, військові об'єкти, правоохоронні органи та адміністративні будівлі.