Бойовиків ОРДЛО примушують отримувати російські паспорти – розвідка

27 травня 13:35

Командування окупаційних військ збирає з підлеглих гроші на оформлення документів за прискореною процедурою.

 

Російські окупаційні адміністрації в Донбасі продовжують зазнавати поразки з видачею паспортів РФ мешканцям Донецької и Луганської областей. На тлі тотального фіаско окупанти вдаються до примусової паспортизації представників "першочергової категорії", повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема, першими отримати російський паспорт можуть бойовики російсько-окупаційних військ і "силових структур" окупантів, а також колаборанти на службі в окупаційних адміністраціях і "державних установах".

Тож командири окупаційних військ у примусовому порядку збирають з підлеглих гроші на отримання російських паспортів за прискореною процедурою, яка є значно дорожчою.

Водночас мешканці тимчасово окупованих українських територій побоюються втечі нових "громадян" у Росію в разі відновлення активних бойових дій в Донбасі.

Читайте також: Окупанти Донбасу втратили шістьох пораненими та вбитими – штаб ООС

Раніше президент Росії Володимир Путін запропонував видавати російські паспорти не тільки мешканцям окупованих територій ОРДЛО, але і громадянам всієї України. У відповідь на заяву російського президента переможець українських виборів Володимир Зеленський заявив, що українці не спокусяться російським громадянством і висловив готовність видавати українські паспорти "борцям з путінським режимом". Після чого Путін запропонував Зеленському спільне громадянство для українців і росіян.

Надаючи своє громадянство, Росія тестує Зеленського, зміцнює свої позиції в Донбасі та готує правові підстави для військового сценарію. Докладніше про плани Росії читайте в статті Сергія Немирича "Три в одному" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".