Бойовики за день 22 рази відкривали вогонь по українських позиціях - штаб АТО

16 квiтня 19:15

По позиціях ЗСУ на Пісках терористи випустили більше двохсот мін, також бойовики застосували БМП, кулемети і гранатомети.

 

Станом на 18.00 понеділка в зоні проведення антитерористичної операції російсько-терористичні війська здійснили 22 обстріли українських опорних пунктів, повідомляється у вечірньому зведенні прес-центру штабу АТО.

Зокрема, на донецькому напрямку з 82 мм мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли захисників Пісків.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник відкривав вогонь по захисникам Водяного, Верхньоторецької та Авдіївки.

Крім цього з гранатометів і стрілецької зброї агресор обстрілював укріплення поблизу Новотроїцького та Мар'їнки, з бронетранспортерів – неподалік Водяної, а з великокаліберних кулеметів - у районі Лебединського. Також з гранатометів і снайперської зброї вогонь вівся поблизу Широкіно.

На луганському напрямку бойовики застосували озброєння БМП і гранатомети за українським укріплень під Луганським. Крім цього, з гранатометів обстріляні захисники Кримського, а з великокаліберних кулеметів - Новолуганского.

Внаслідок ворожого вогню жертв серед особового складу підрозділів ЗСУ немає.

Нагадаємо, 16 квітня українські військові знищили одну з передових позицій бойовиків на Світлодарській дузі. Так званий "Фурункул" існував на неї з 2015 року.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.