Бойовики вночі обстріляли Мар'їнку з мінометів калібру 120 мм – штаб

15 червня 07:17

Позиції ВСУ біля Опитного та Пісків обстрілював ворожий танк.

 

За минулу добу бойовики майже 100 разів обстріляли позиції українських військ і мирні населені пункти, повідомляє прес-центр антитерористичної операції в понеділок, 15 червня.

Починаючи з 18.00 вечора неділі і досі російсько-терористичні війська 40 разів вдавалися до застосування зброї проти українських солдатів. "Із заборонених мінськими домовленостями мінометів і гаубиці калібром понад 100 мм до півночі злочинці били по Опитному, Тарамчуку, Березовому, Пісках, Мар'їнці, Красногорівці", - сказано в повідомленні.

У районі Артемівська з 120-мм мінометів знову били по Золотому, а також Камишеваху. А на Луганщині - по Сокільниках.

"Після опівночі більше обстрілу терористи здійснили за Мар'їнці. Вони били з мінометів калібру 120 мм та реактивних систем залпового вогню", - повідомили в штабі. Гранітне, Новогригорівка, Богданівка і Красногорівка обстрілювалися з тимчасово окупованих територій зі 122-мм гаубиць.

Із цих систем найманці били по українських позиціях поблизу Степового, що на Луганщині, і двічі - по Новотошковскому, біля Артемівська.

Позиції Збройних Сил України біля Опитного та Пісків обстрілював ворожий танк. Біля Маріуполя вночі було відносно тихо, крім поодиноких випадків застосування стрілецької зброї і гранатометів.

Ворог продовжує вести активну розвідку. За ніч було помічено 16 його безпілотників.

Читайте також: Багато бойовиків хочуть повернутися в Україну, але бояться покарання - захоплений росіянин

Напередодні начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що в даний час загроза прориву бойовиків на Маріупольському напрямку відсутній.