Бойовики вісім разів обстріляли українські позиції, є поранений

04 серпня 08:37

Вночі 4 серпня окупанти відкривали вогонь чотири рази, зокрема із заборонених мінометів.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 3 серпня, вісім разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.

У районі відповідальності ОТУ "Схід" окупанти відкривали вогонь двічі - по захисниках Мар'їнки та Павлополя гатили зі стрілецької зброї.

Українські укріплення у районі відповідальності ОТУ "Північ" бойовики обстрілювали шість разів. Позиції Об'єднаних сил у районі Майорська, Південного та Новолуганського накривали вогнем з підствольних гранатометів і стрілецької зброї, неподалік Кримського – лише зі стрілецької зброї.

З гранатометів різних систем і стрілецької зброї терористи обстрілювали опорні пункти ЗСУ поблизу Травневого, з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї – Новгородського. Унаслідок ворожих обстрілів дістав поранення один український військовий.

Від початку 4 серпня, бандформування чотири рази обстріляли позиції українських військових: поблизу Верхньоторецького – з 82-мм мінометів, Широкиного та Пісків (двічі) – зі стрілецької зброї.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. 22 липня на Луганщині окупанти упродовж десяти хвилин вели вогонь з піхотного озброєння.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Переговори щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак розпочати процес заважали регулярні обстріли бойовиків "ЛНР".

6 травня новим командувачем ООС призначено генерал-лейтенанта Олександра Сирського. У межах ротації керівництва операції, він змінив на посаді генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.