Бойовики випустили фосфорну міну у бік Новоселівки – штаб АТО

06 грудня 14:31

Російські окупанти не дотримуються ні мінських угод, ні міжнародних, відзначили в штабі.

 

У Донбасі бойовики випустили фосфорну міну у бік села Новоселівка Донецької області, повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Російські окупанти не дотримуються ні мінських угод, ні міжнародних. Так, нещодавно вони застосували фосфорну міну, яку випустили по українським захисникам, які тримають оборону біля Новоселівки", - сказано в повідомленні.

У прес-центрі також зазначили, що бійці встигли зняти з допомогою мобільників заборонену зброю.

"Із 18 мін, які прилетіли на нашу позицію, одна виявилася - фосфорною. Навіть через три дні вона продовжувала горіти. На щастя, терористи не потрапили в бліндаж і всі залишилися живі-здорові. Інакше була б біда, фосфорну міну неможливо погасити", - розповів військовослужбовець Юрій.

Повідомляється також, що результати перевірки контролюючими органами, які обстежили уламки боєприпасів, підтвердили, що це була фосфорна міна.

З початку збройного конфлікту в Донбасі українське командування не раз заявляло про застосуванні бойовиками фосфорних боєприпасів. У свою чергу російська сторона також звинувачувала сили АТО у використанні аналогічних снарядів. Однак Київ заявив про те, що ВСУ не мають на озброєнні заборонених боєприпасів.