Бойовики відновили обстріли на Маріупольському напрямку

01 грудня 19:16

Терористи вели вогонь з мінометів і великокаліберних кулеметів.

 

У вівторок вдень, 1 грудня, бойовики незаконних збройних формувань продовжили обстріли позицій сил антитерористичної операції на Донецькому та Артемівському напрямках, а також відновили вогонь на Маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Терористи обстрілювали Авдіївку, Новгородське, Невельске, Красногорівку та Опитне зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і 82-хміліметрових мінометів, які, згідно з Мінським домовленостями, мають бути відведені від лінії зіткнення.

По Луганському і Новотроїцькому вогонь вівся з автоматичних гранатометів.

Крім того, терористи вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях ув районі населеного пункту Новгородське, йдеться в повідомленні.

Читайте також: В зоні АТО на міні підірвався вантажівка ВСУ, загинув один військовий

Останнім часом бойовики активізували військові дії на сході України. Зокрема, в ніч на понеділок, 30 листопада, бойовики обстріляли позиції сил АТО на всіх напрямках.

25 листопада начальник Генерального штабу України Віктор Муженко своїм розпорядженням заборонив українським військовим відкривати вогонь. Українська сторона СЦКК вже поінформувала про це представників СММ ОБСЄ і російську сторону центру. Але вже 27 листопада командування АТО дозволило командирам відкривати у відповідь вогонь.

Раніше міжнародний експерт з вирішення конфліктів Наталія Міріманова в інтерв'ю DT.UA висловила думку, що доведення окупації стало б основою як для розвитку Мінських домовленостей, так і для сценарію "стіни".