Бойовики ведуть обстріли майже по всій лінії оборони ЗСУ – штаб АТО

08 квiтня 18:48

Українським військовим довелося вісім разів відкривати вогонь у відповідь.

 

Сьогодні в зоні проведення антитерористичної операції проросійські бойовики здійснили 29 обстрілів позицій українських військових. Вогонь вівся практично по всій лінії оборони, передає штаб АТО.

Найактивніше бойовики проявляли себе на донецькому напрямку. Так, в районі Авдіївки вони 13 разів відкривали вогонь. При цьому стрілянина велася також і запальними мінами.

Опорні пункти українських військових обстрілювалися з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї в районах Опитного, Пісків, Майорска, Новгородського і Зайцево. А біля Луганського бойовики вели прицільно вогонь з БМП.

"На маріупольському напрямку ворожі вогневі удари були нанесені по силам АТО в районі Павлополя, у тому числі з самохідних артилерійських установок. Також у напрямку українських позицій у Широкіно, Водяного, Мар'їнки і Новотроїцького велися обстріли з інших калібрів зброї", – повідомили в штабі і додали, що ЗСУ вісім разів відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також: Солдат строкової служби не будуть відправляти на службу до зони АТО

Раніше повідомлялося, що ситуація в зоні АТО загострилася: загинув один український військовий, ще 12 поранені. Терористи не припиняють підтягувати на передову важку техніку і живу силу.

Раніше українська розвідка повідомляла, що бойовики в Донбасі готують примусову "мобілізацію"у квітні, зокрема, хочуть поповнити свої лави за рахунок місцевих чоловіків віком до 45 років. Також, за даними управління, Росія готується відновити активні бойові дії в Донбасі.

При цьому, ІС повідомляє про те, російсько-терористичні війська готують на травневі свята масштабний наступ.