Бойовики вдарили по ЗСУ з мінометів і БПЛА: одного бійця поранено

22 травня 21:48

Українські військовослужбовці дали відсіч окупантам на Донеччині.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань у п'ятницю, 22 травня, 10 разів порушили режим припинення вогню в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Противник задіяв заборонені міномети, піхотну зброю, а також використовував безпілотні літальні апарати (БПЛА). Бійці Збройних сил вогнем знищили ворожі вогневі точки. В ході бойових дій один український боєць отримав поранення. Втрати противника уточнюються, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Богданівку на Донеччині (зона відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід") бойовики тричі накривали вогнем з мінометів калібру 82 міліметри, обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї.

По Верхньоторецькому окупанти двічі відкривали вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Старогнатввку противник два рази обстріляв з гранатометів і стрілецької зброї.

Ворожі безпілотники скидали гранатометні постріли ВОГ-17 на українські позиції поблизу Богданівки і Старогнатівки.

Захисників Чермалика, Пісків і Водяного противник поливав вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Тримуючи оборону і зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче і жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свої агресивні дії", - запевнили в штабі.

Читайте також: Не робіть цього!

26 червня 2019 року українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. З 29 по 31 жовтня тривало відведення ЗСУ від Золотого на Луганщині, 9-11 листопада проходило розведення в районі Богданівки і Петрівського на Донеччині.

Однак після відведення ЗСУ вогнева активність бойовиків лише зросла. За перші півтора місяці 2020 року противник майже 150 разів застосував ствольну артилерію і важкі міномети, витративши близько 1,5 тис. боєприпасів.

Уранці 18 лютого бойовики прикриттям артилерії намагалися вчинити прорив через лінію розмежування поблизу Золотого на Луганщині, а ворожі ДРГ штурмували спостережний пост "Лазня". Всього ворог випустив понад 400 артилерійських снарядів і мінометних мін.

У березні противник розстріляв з ПТРК чотири вантажівки ЗСУ, убивши чотирьох і поранивши 18 українських військовослужбовців. З початку року зоні ООС загинули 37 українських бійців.

Детальніше про ситуацію в зоні ООС і сценарії її розвитку читайте в матеріалах Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" і "Шлях війни" у ZN.UA".