Бойовики вдарили по житлових кварталах Верхньоторецького - СЦКК

26 травня 18:28

Унаслідок ворожого обстрілу один будинок вигорів вщент, інший пошкоджено.

 

Бойовики російсько-окупаційних військ в Донбасі обстріляли житлові квартали Верхньоторецького Донецької області зі станкових протитанкових гранатометів, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації припинення вогню (СЦКК).

Вогонь вівся з боку тимчасово окупованої Пантелеймонівки, обстріл тривав 1,5 години – з 18:30 до 20:02. Наступного дня, 25 травня, фахівці спостережної групи "Авдіївка" СЦКК зафіксували його наслідки.

Так, на вулиці Вишнева, 6 внаслідок розриву гранат згорів будинок, в будинку на вулиці Вишнева, 3 пошкоджено дах. Мирні мешканців під час обстрілу не постраждали.

"Російсько-окупаційні війська, нехтуючи усіма нормами міжнародного гуманітарного права, вчергове ставлять під загрозу життя та здоров'я цивільного населення Донбасу та продовжують обстріли населених пунктів в районі проведення операції Об'єднаних сил. Водночас… ЗФ РФ свідомо демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, окупанти регулярно нехтують вимогами режиму припинення вогню й обстрілюють населені пункти, об'єкти соціальної інфраструктури та пункти пропуску на лінії розмежування Донбасі, наражаючи на небезпеку мирних мешканців.

5 квітня бойовики зі снайперської зброї обстріляли КПВВ "Мар'їнка" на лінії розмежування в Донбасі. Ворожим обстрілом було поранено старшого лейтенанта Державної прикордонної служби України.

Зважаючи на небезпеку, яку такі дії окупантів становлять для мирних мешканців та особового складу Об'єднаних сил, українські прикордонники прийняли рішення тимчасово припинити пропуск громадян і транспорту через обстріляний пункт пропуску. На КПВВ "Мар'їнка" ввели режим "червоний".