Бойовики в Донбасі вчергове порушили перемир'я: двоє українських військових поранено

23 серпня 08:24

Найбльше російсько-окупаційні війська обстрілювали східний напрямок.

 

Протягом минулої доби, 22 серпня, бойовики підтримуваних Росією незаконних формувань "ДНР" та "ЛНР" 13 разів обстріляли українські позиції в Донбасі, повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook. У результаті обстрілів двоє українських військових отримали поранення.

"22 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці тринадцять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Дев'ять разів російсько-окупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ на східному напрямку, ще чотири обстріли бойовики здійснили на північному напрямку.

"За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів два наші військовослужбовці отримали поранення. Від початку поточної доби ворожих обстрілів позицій Об'єднаних сил не зафіксовано", - додали у штабі ООС.

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. Усі перемир'я, які передували йому, також порушувалися терористами упродовж перших днів з моменту оголошення.

Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік назвав "хлібне перемир'я" в Донбасі найефективнішим, за всі попередні. За його словами, через 30 днів після оголошення перемир'я, середнє число порушень режиму припинення вогню залишається значно нижчим, ніж було раніше. Також під час "перемир'я" не загинула жодна цивільна особа. Однак, за час "перемир'я" загинуло щонайменше шестеро українських військових.