Бойовики в Донбасі тричі порушили режим тиші - штаб

11 сiчня 08:14

У результаті обстрілів українські військовослужбовці не постраждали.

 

Минулої доби, 10 січня, бойовики підтримуваних Росією терористичних угруповань "ЛНР" та "ДНР" три рази порушили режим припинення вогню в Донбасі. У результаті обстрілів жоден український військовослужбовець не постраждав, повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"10 січня російські окупаційні війська три рази порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано один випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами", - йдеться у повідомленні.

Бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів по позиціях українських військовослужбовців в районі населеного пункту Жовте на луганському напрямку та з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї в районі селищ Водяне та Павлопіль на маріупольському напрямку.

"Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав. У відповідь на провокації противника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби", - додали у штабі ООС.

Зазначено, що 10 січня, один бойовик помер, ще двоє отримали поранення. За даними штабу, протягом поточної доби, 11 січня, бойовики вогонь не відкривали.

Нагадаємо, під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".